Over Mij

Mijn naam is Maaike Waanders – oude Elferink. Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog en klinisch neuropsycholoog. Voordat ik besloot om mijn eigen praktijk te starten, ben ik werkzaam geweest in diverse settingen. Ik heb in verschillende verpleeghuizen gewerkt, waar ik zowel bewoners, teams als familie/mantelzorgers heb begeleid en behandeld. Tijdens mijn opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog heb ik het werk in het verpleeghuis gecombineerd met het werken bij de GGZ instelling Mediant, afdeling stemming en angst. Zoals de naam al doet vermoeden heb ik daar cliënten behandeld met allerlei angst- en stemmingsproblemen. 

De opleiding tot klinisch neuropsycholoog heb ik bij Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) gedaan. Ik was voornamelijk werkzaam voor de afdelingen neurologie, geriatrie en revalidatie. Daarna ben ik daar nog een aantal jaren blijven werken, totdat ik het tijd vond om mijn ‘klinische blik’ wat meer te verbreden. Ik ben toen begonnen bij het Psychodiagnostiek en Advies Centrum Twente (PACT) van Mediant. Daar doe ik (neuro)psychologische onderzoeken. Omdat ik het behandelen en de band met cliënten miste, heb ik besloten om mijn eigen praktijk te starten. 

Ik sta vermeld in het BIG-register (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarnaast ben ik lid van de Landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten (LVVP), het Nederlands Instituut voor psychologen (NIP) en de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidspsychologie (NVGzP).

Om mijn deskundigheid actueel te houden volg ik regelmatig nascholing in de vorm van cursussen, congressen, symposia en training. Daarnaast neem ik eens per zes tot acht weken deel aan intervisie-bijeenkomsten waar vakinhoudelijke ondersteuning en toetsing wordt geboden door collega psychologen.